9 obiceiuri prin care femeile își distrug sănătatea zi după zi. Împreună cu un expert, descoperim ce obiceiuri ar trebui abandonate la o vârstă fragedă pentru a nu vă afecta sănătatea în viitor.
Iritații cauzate de săpun și tampoane zilnice, afte ca urmare a dormitului în pijamale incomode – acestea nu sunt povești fictive, ci realitatea trăită de femeile care nu respectă, așa cum pare, regulile banale de igienă intimă.
Multe lucruri obișnuite pot provoca diverse boli feminine. La ce ar trebui să renunțe fiecare femeie pentru a nu-și afecta sănătatea, a spus expertul – ginecologul și sexologul Ulyana Smirnova .
Deseori femeile vin la ginecolog și nu-și amintesc când s-a încheiat ultima menstruație. Această cunoaștere este esențială pentru o vizită la medic. Prin urmare, medicii recomandă ca toate fetele de la o vârstă fragedă să păstreze un calendar menstrual. Există deja multe aplicații pe Internet care pot analiza durata ciclului, durata și abundența menstruației, precum și simptomele și starea generală a unei femei.
Notați zilele abundente și rare ale menstruației, schimbările în starea de bine și starea de spirit. Vă va fi întotdeauna ușor să urmăriți abaterile, iar medicul va putea pune un diagnostic corect în funcție de datele din calendar”, spune Ulyana Smirnova.
CITEȘTE ȘI: Medic: Acest simptom al piciorului sugerează un nivel ridicat de zahăr din sânge și probleme cardiace
Multe fete sunt obișnuite să doarmă în cămăși de noapte și pijamale (iar unele chiar în sutien!). Acest lucru nu ar trebui făcut sub nicio formă. În primul rând, în timpul somnului corpul trebuie să se odihnească și să se reînnoiască. Și în al doilea rând, dacă dormiți în pantaloni sau pantaloni scurți, atunci când vă supraîncălziți, schimbul de căldură este perturbat, ceea ce duce la convulsii banale. Alegeți lenjerie de bumbac pentru somn, dar cea mai sigură opțiune pentru sănătate este să dormiți goi, recomandă actualno.com.
Bikini tanga, lenjerie intimă dantelată din materiale sintetice – toate acestea au un efect negativ asupra igienei intime. Materialele nenaturale nu permit pielii să respire, drept urmare aceasta transpiră și creează un efect de seră, care poate duce în continuare la aftoasă și vaginită bacteriană.
Purtarea regulată a tampoanelor zilnice nu este, de asemenea, un obicei util, dimpotrivă. Din cauza lor, microflora vaginului este perturbată.
Cantitatea de secreții în timpul ovulației poate crește, acest lucru este absolut normal. Dacă în restul timpului simțiți că secreția vă provoacă disconfort, este mai bine să vă consultați ginecologul decât să vă salvați cu tampoane.
Multe produse au agenți tensioactivi agresivi în fruntea compoziției lor. Acestea, la rândul lor, nu normalizează, ci „alcalinizează” microflora, perturbând-o”, spune medicul.
Curățarea excesivă poate perturba flora bacteriană naturală a vaginului, așa că cea mai bună igienă este spălarea cu apă rece după fiecare utilizare. Fără săpunuri sau geluri.
Cumpărarea de pilule la sfatul unei prietene/mame/blogger este o idee foarte proastă la început. Înainte de a merge la farmacie pentru contraceptive, trebuie să vizitați un medic care va alege un plan de tratament individual pentru dumneavoastră. Numai medicul poate da o recomandare adecvată după o examinare preliminară amănunțită, să ia în considerare prezența bolilor concomitente, să determine absența contraindicațiilor pentru administrarea acestui sau acelui medicament hormonal.
„Eroziunea colului uterin” – un diagnostic care, potrivit statisticilor mondiale, este dat la fiecare a cincea femeie. Unii medici susțin că pacienții sunt supuși unei intervenții chirurgicale prin cauterizare chiar și atunci când nu este necesar.
Nu trebuie să cauterizați colul uterin „pur și simplu”, fără indicații. Aceasta se referă la o eroziune banală, cu un tablou citologic și colposcopic normal. O astfel de cauterizare obliteră limita epiteliului de tranziție, făcând astfel dificil diagnosticul ulterior al procesului oncologic”, explică ginecologul.
Cauza mâncărimilor și a secrețiilor poate fi nu doar o banală răceală, ci și diverse boli infecțioase. Dacă constatați că aveți oricare dintre simptomele de mai sus, asigurați-vă că consultați un medic.
În primul rând, alegeți un sutien care este confortabil și ușor de purtat. Dacă credeți că este imposibil să arătați frumos în astfel de lenjerie, ne grăbim să ne bucurăm! Există acum pe piață o mare varietate de seturi de lenjerie intimă elegante, feminine, dar confortabile. Ai grijă și iubește-te pe tine în primul rând, nu uita de asta!
Nu purta sutiene push-up, sintetice, de mărime necorespunzătoare. Acestea apasă pe sâni și provoacă congestie, ceea ce duce la riscul unor noi formațiuni.”